Safecaregroup Profiel

Profiel

De SafeCare Group, een in 2010 opgerichte adviesgroep, bestaat uit een kleine groep experts uit de industrie en gezondheidszorg, die de afgelopen jaren ziekenhuizen ondersteund hebben bij de verbetering van patiëntveiligheid.

SafeCare Group adviseert ziekenhuizen en zorginstellingen op gebied van patiëntveiligheid met een andere visie op veiligheid. Onze ervaring is dat in een complexe omgeving met wisselende omstandigheden de werkzaamheden nooit helemaal regelmatig of ordelijk kunnen worden uitgevoerd. Medewerkers interacteren constant met hun omgeving en passen hun werk aan om het beste resultaat te krijgen. De diensten van SafeCare Group richten zich voornamelijk op het analyseren van de omgeving (context), samen leren waarom het vaak goed gaat en het aanbieden van inzichten waardoor medewerkers veiliger kunnen werken.

De aanpak van de SafeCare Group is gebaseerd op de “resilience engineering” theorieën zoals: Safety II, Human (Operational) performance; New view on Safety, Learning teams Veiligheidscultuurladder.

Na een analyse ondersteunt de SafeCaregroup afdelingen met o.a. het verkrijgen van inzicht in bepalende omstandigheden, versterken van leiderschapsaspecten, opstellen van “learning teams” etc.

Naast analyses verzorgt de SafeCaregroup ook trainingen op gebied van Safety II, HOP en learning teams.

Highlights

De SafeCare Group, een in 2010 opgerichte adviesgroep, bestaat uit een groep experts uit de industrie en uit de gezondheidszorg, die de afgelopen jare…

» Lees meer

Referenties

Doorzoek site